Tuesday, May 24, 2011

supermom...

tengok tak tajuk kat atas tue..hahhaha..aku rasa sekarang aku adalah supermom...memang sangat penat menjadi ibu yg bekerjaya nie...ni naseb baik laa aku dpt online,kalo tidak,jgn harap laa...5 harie bekerja kekdang langsung tak sentuh laptop..tue sentuh,pegang lagik laa...

mana taknya, meh aku citer jadual aku yer..hahhaa..kol 5.30pg dah bangun..paling awai laa tue..paling lambat kol 6.00pg..bangun2,panaskan bubur iyad dulu..yerlaa nak tunggu sejuk baru taruk dalam bekas dia...dah panaskan, g mandi,semayang...pastue siapkan laa apa yg patut...simpan botol2 dalam beg pump,simpan makanan iyad dalam beg iyad..siapkan susu iyad lagik...


kol 7.10pg,bertolak laa 2beranak...part nie memang mencabar.tp jaranglaa iyad wat hal dlam keta waktu pigi nursery.selalu kalo balik memang laa..iyad bukan nak dok carseat..dok mengamuk kat belakang..aku letak car seat kat bealakng..sebb nak elak kena aircond sgt...

sampai nursery, dalam kol 7.40pg gitu...bukan leh teruih bagik iyad kat penjaga nya..dia meraung..macm kena dera..sampai bila laa nak gitu anakku..memang aku terpaksa pekak kan tinga aa setiap kali pass dia ke penjaga dia tue...nakwat mcm mana..nak keje kan..kang lambat plak...

8.10pg - 6.15ptg aku berada di bank..

6.15ptg aku tolak laa g amik iyad..haaa,korang ingat kl je jem..kuantan pun..hahhaa..jem kat traffic light je la..tp lama laa..kekdang 0minit nak menunggu lepas traffic light..sakit jiwa..yg kita kejar masa nak amik anak...

6.35ptg samapi nursery..amik iyad..balik teruih..kalo time balik nie,memang iyad suka wat hal..segala mcm mainan terpaksa aku pass kat dia nak bagik senyap...nyanyi laaa..kekdang suara ilang..mau tak nya, nak kena nyanyi dr nursery smp ke umoh..jauh tue...memang habeh satu album..hahaha..

7.00mlm sampai umah..bawak masuk semua brg dr keta ke dalam umah...main2 ngan iyad..

bila iyad tido baru laa mummy leh wat keje umah..nak basuh baju,jemur baju..basuh baju iyad.jemur bj iyad...basuh bekas makanan dia...basuh botol2 iyad...masak bubur dia..memang perkara last sekali yg aku wat adalah makan..rela siapkan semua keje dulu br makan...so memang masa malam aku penuh...kol 10 lebih baru leh rehat...

mana laa tak nak aku nama kan diri aku SUPERMOM...hahhaha...

No comments: